Nog nooit gekloond?

Step by Step

Project Kloon productie begint met een creatief gesprek.
De doelstelling van uw event wordt vertaald naar een uniek concept.
We luisteren en kijken naar alle mogelijkheden qua invulling.
Om een succesvolle illusieact neer te zetten moeten alle details precies kloppen:
aan een kant de gelijkenis van het masker en performance,
maar ook de timing, regie en technische aspecten.
Daarom is het belangrijk om het complete project
tot in de kleinste details te bespreken.
Natuurlijk zijn we hierin flexibel en denken creatief mee
om alles tot een daverend succes te maken.

 Als alles is akkoord, dan gaan we aan de slag.
Het hele project inclusief voorbereiding en realisatie
neemt ca 8 weken in beslag.

 • VOORBEREIDING

  Voor dit project is medewerking van de directeur noodzakelijk. Onvergetelijke ervaring voor de directeur zelf: in ons atelier in Amsterdam worden verschillende metingen en zijn gezichtsafdruk genomen. Het hele proces inclusief voorbereiding duurt ca 2,5 uur.

 • HET MAKEN VAN HET KLOONMASKER

  Vervolgens creëren we een kloonmasker (een levensechte transformatiemasker) op maat op een danser/acteur/performer. Het kloonmasker verandert in een omdraai een performer in het Dubbel Beeld van uw directeur. Hierbij komen de meest uiteenlopende technieken aan de orde: van beeldhouwen, het maken van mallen en reproductie in de meest verfijnde materialen – tot ‘cutting-edge’ special make-up effecten afkomstig uit de filmindustrie. Het maken van een Kloonmasker duurt 6-8 weken.

 • REPETITIES VAN DE ACT

  Tijdens meerdere repetities in een studio in Amsterdam wordt de act gestaged en geoefend met de Kloon (en de complete cast) .

 • UITVOERING VAN DE ACT

  Openingsact duurt meestal (afhankelijk van het concept) ca 10 minuten. Project Kloon openings act kan perfect ingezet worden als introductie tot speech/openings woord van de directeur.

Boeking info / F.A.Q.

Technische voorwaarden hangen af van het concept. Voor elk project wordt een specifiek  rider/technische lijst gemaakt. In de meeste gevallen, een podium van bepaalde grootte; een PA en verlichting is nodig, en bovendien assistentie van geluid/licht technici tijdens de repetities en tijdens de uitvoering.

Project Kloon is geschikt als spectaculaire opening of afsluiting act van een personeelsfeest; congres; publiekevenement of een festival. Jubileum van een bedrijf;  Afscheidsfeest van een commissaris; Inauguratie; etc. Het is een ‘pré’ als de persoon een bekende gezicht is bij de gasten/publiek.

Er is geen beperking tot omvang van het publiek. De show werkt uitstekend, zowel bij kleine als bij grootschalige evenementen.

In principe is elk project uniek. Echter hebben we een paar ‘vaste’ formats ontwikkeld die voeren we uit met een vaste team van dansers  zoals b.v. break-dance concept.
Stunts zoals val van de trap – zijn afhankelijk van de locatie.

In principe kunnen we alleen creëren en leveren het masker en/of  een ‘full-head’ hoofd (prop, dummy). Vraag vrijblijvend een offerte aan.

De kloonmasker wordt gemaakt voor een specifieke event. Het blijft in het bezit van Mr.Image Theatre. Het masker kan eventueel opnieuw gebruikt worden voor nog een event met dezelfde cast.

Ja, het is mogelijk. We kunnen reizen naar uw locatie om de gezichtsafdruk en maten van de directeur (ambulant) te nemen.  Voor optreden arriveren we dan 1 dag van tevoren te repeteren met de directeur en de cast.